SalsaFactory & COVID-19 preventie

Onze lessen zijn gelukkig weer gestart. Op deze pagina vind je informatie over de laatste ontwikkelingen m.b.t. de COVID-19 preventie. Kom dus snel terug op deze pagina om de laatste voorzorgsmaatregelen te lezen. Deze pagina wordt namelijk regelmatig aangepast.

Om de lessen voor iedereen veilig te laten verlopen volgen wij het dansprotocol, dat door samenwerkende dansscholen is opgesteld in samenwerking met de rijksoverheid en de veiligheidsregio. SalsaFactory is hier natuurlijk ook bij aangesloten, want wij nemen jouw en onze gezondheid serieus. Wij zullen elke les met de deelnemers in gesprek gaan om te bepalen of iedereen zich veilig voelt. SalsaFactory zal het dansprotocol zorgvuldig naleven.

Belangrijke bepalingen van het dansprotocol zijn:

Dansers zijn tijdens de dansles vrijgesteld van de 1,5 meter eis (zie rijksoverheid.nl) Tijdens het dansen is het gebruik van mondkapjes, rubber handschoenen of andere beschermingsmiddelen niet verplicht. Maar als jij je daar veiliger bij voelt, dan mag je die uiteraard meenemen en dragen. Dit is echt geen probleem.

Triage – vragen of je gezond bent en dus geen griepklachten hebt. Voor iedereen geldt; blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Desinfectie – Was voor en na de les je handen. Wij hebben al een lading handzeep en chirurgisch desinfectiemiddel ingeslagen, dat ruimschoots aan de ontsmettings eisen voldoet

Contact – Geen handen schudden. Geen fysiek contact tussen dansers tenzij noodzakelijk voor de uitvoering van de dans. Het dansen mag binnen de 1,5 meter, want dansers zijn vrijgesteld van de 1,5 meter afstand tijdens het dansen. Ben je niet aan het dansen? Dan geldt 1,5 mtr afstand.

Ventilatie – Wij ventileren de danszaal goed, door ons nieuwe geluidssysteem met 8 kleine speakers kan dat en gaat dat geen overlast opleveren voor de buurt.

Crowd management – door op tijd te starten en te stoppen kunnen we snel wisselen van groep en zo min mogelijk wachtende dansers in de ruimte hebben. De lestijden zijn van stipt 19.00 – 22.00 uur. Houd ook 1,5 meter afstand buiten de dansvloer en ook bij het toiletgebruik.

Vaste danskoppels – Door niet door te wisselen tijdens de lessen heb je met zo min mogelijk mensen contact. Wij koppelen jou aan een danspartner waarbij jij je prettig voelt. (of je neemt zelf een vaste danspartner mee.)

Regels – Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste regels en hygi├źnemaatregelen van het RIVM en volg deze op.

Dit is een greep uit de maatregelen die we nemen. Wij houden je op de hoogte!! Geef a.u.b. zelf ook feedback, want we moeten dit samen doen.

Als je het zo doorleest is het best wel een veelomvattend pakket van maatregelen die we nemen om zo veilig mogelijk te dansen. Maar we hebben nu de eerste lessen gedraaid en het wende snel en verliep heel erg goed. Wij hopen je dinsdag weer in gezonde toestand op onze dansvloer te zien. Tot dan!!

ÔŁĄ Swingende groet, Team SalsaFactory

SalsaFactory en COVID-19 preventie