Wat is Kizomba?

Kizomba is een dans die oorspronkelijk uit Angola komt. Het woord Kizomba betekent “Feest”. Kizomba werd in de 80er jaren als dans ontwikkeld in Angola, vanuit de dansstijl Semba en andere Afrikaanse dansvormen. Kizomba maakte een ontwikkeling door en nu zijn er ook andere invloeden, zoals van de tango in terug te vinden. Kizomba is een enorm populaire, mooie en sensuele dans.

Onze gecertificeerde instructeur is speciaal voor het lesgeven in Kizomba opgeleid in Portugal. Dus als je bij SalsaFactory kizomba hebt leren dansen dan weet je zeker dat je het goed leert en kun je met mensen over de hele wereld kizomba dansen. Beginners leren vanuit een goed fundament dansen, maar ook voor de gevorderde danser is er bij ons veel te halen.

Tijdens de lessen wordt een solide basis gelegd voor een goede technische uitvoering. Hierdoor leer je gemakkelijk leiden of volgen. En dan begint het echt leuk te worden. Je leert al snel hele mooie combinaties, waarbij veel aandacht is voor de technieken, ritme, ladiesstyling, menstyling en natuurlijk het meest belangrijke: dansplezier!

De kizombalessen worden iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur gegeven in onze leslocatie: Het Boeninhuis, Barbusselaan 114, 1102 TZ Amsterdam. Je kunt nu nog instromen in onze nieuwe cursus!