Wat is Salsa?

De letterlijke betekenis van Salsa = Saus. Het woord salsa staat voor een mix van Midden-Amerikaanse dansinvloeden, die oorspronkelijk door slaven vanuit Afrika werden meegenomen. Onder invloed van verschillende dansstijlen ontstond de Cubaanse salsa dans die wij tegenwoordig kennen.

De latino’s die zich vestigden in Noord-Amerika, ontwikkelden de oorspronkelijke Cubaanse salsa verder. Hierdoor ontstonden de L.A. Style (On1) en de N.Y. Style (On 2). Bij SalsaFactory leren wij jou de de L.A. stijl (On1) Dit is de salsa stijl, die tegenwoordig over de hele wereld het meest gedanst wordt.

Als je bij SalsaFactory salsa hebt leren dansen dan kun je met mensen over de hele wereld dansen in de L.A, Style (On1). Onze instructeur is door de grondleggers van de LA-style uit Los Angeles opgeleid. Wij geven onze lessen op alle niveau’s. Beginners leren vanuit een goed fundament dansen, maar ook voor de gevorderde danser is er bij ons veel te halen. En al deze inspanningen zullen er toe leiden dat je heerlijk kunt genieten van salsa dansen op elke dansvloer die je maar kunt vinden.

De salsalessen worden iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur gegeven in onze leslocatie: Het Boeninhuis, Barbusselaan 114, 1102 TZ Amsterdam. Je kunt nu nog instromen in onze nieuwe cursussen!